ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ του Σλάβομιρ Μρόζεκ

Θέατρο του Νέου Κόσμου (2014)

Τρεις ναυαγοί πάνω σε μια σχεδία στη μέση του ωκεανού. Τέλειωσαν όλες οι τροφές, τέλειωσαν και τα ψέματα. Όταν δεν υπάρχει κάτι για να φας, πρέπει να φας κάποιον.

Τρεις ναυαγοί πάνω σε μια σχεδία στη μέση του ωκεανού. Τέλειωσαν όλες οι τροφές, τέλειωσαν και τα ψέματα. Όταν δεν υπάρχει κάτι για να φας, πρέπει να φας κάποιον. Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί, και οι τρεις ναυαγοί αναπαράγουν στην πιο μακάβρια μορφή τις παράλογες σχέσεις εξουσίας που κυριαρχούν στην ανθρώπινη κοινωνία και που φέρουν ωραία ονόματα όπως δημοκρατία, δικαιοσύνη, πολιτισμός. Σε μια τέτοια κατάσταση εξαίρεσης, κάτι σαν κι αυτό που ζούμε σήμερα όλοι εμείς, πόσοι είμαστε έτοιμοι να φάμε ο ένας τον άλλο ή να θυσιαστούμε αδιαμαρτύρητα και πόσοι, βλέποντας τον παραλογισμό της κοινωνίας, θα επιλέξουμε να εγκαταλείψουμε τη «σχεδία» για να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά της ελευθερίας;


Συντελεστές

Μετάφραση: Κυριακή Καζελίδου
Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη
Σκηνικά-Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης


Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Νιάρρος (Αδύνατος), Βασίλης Παγανόπουλος (Κανονικός), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Χοντρός), Ρίνο Τζάνι (Ταχυδρόμος), Ηλίας Κιάμα Τζογόνας (Μπάτλερ)


Πού και πότε

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος

από 16.12.2013 μέχρι 11.4.2014

TRAILER