THAT’S LIFE από την ομάδα Vice Versa

Πλατεία Αυδή (2013)

από την ομάδα VICE VERSA

english text english text

Πλησιάζουν δυο χρόνια, ήταν Οκτώβρης του 2011, όταν αποφασίσαμε με την ομάδα μας, που είχε ήδη ανεβάσει την Πεντηκοστή του Ντέιβιντ Έντγκαρ και τον Πλούτο του Αριστοφάνη, να στραφούμε αυτή τη φορά στον μέσα κόσμο μας (που έτσι κι αλλιώς είναι άρρηκτα δεμένος με την κοινωνία και την Ελλάδα του δύσκολου σήμερα) και να κάνουμε μια παράσταση με τις δικές μας εμπειρίες. Για να γίνει αυτό ανοίξαμε όλοι την ψυχή μας ξεδιπλώνοντας την πορεία μας στη ζωή, τα προσωπικά μας βιώματα, τις μνήμες και τα συναισθήματα που κουβαλάμε. Ιστορίες που έμεναν κλειδωμένες μέσα μας, που τις φυλάγαμε καλά κρυμμένες, κι ωστόσο περίμεναν θαρρείς να εξωτερικευτούν την κατάλληλη στιγμή, με τους κατάλληλους ανθρώπους και με την κατάλληλη προσωπική και ομαδική προετοιμασία. Ιστορίες που θα μπορούσαν να ειπωθούν από οποιοδήποτε «στόμα», σε οποιαδήποτε γλώσσα, απ’ όποιο μέρος του κόσμου κι αν προερχόταν ο αφηγητής τους.

Όταν ολοκληρώθηκε αυτό το προσωπικό μας ταξίδι αναζήτησης και αυτοέκθεσης στην ομάδα μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια σκηνική σύνθεση από κείμενα που γράφτηκαν στα ελληνικά (κάποιες φορές με βοήθεια) από μέλη της ομάδας μας. Έτσι πήρε σάρκα και οστά το Thats life, η τρίτη μας παράσταση. Θεματικοί της άξονες οι ανθρώπινες σχέσεις, εργασιακές συγκρούσεις, φόβοι, όνειρα, μνήμες, ενοχές, κοινωνικές καταστάσεις, απογοητεύσεις, λύπη, αδικία, χαρά, έρωτας και θάνατος… Ιστορίες που έχουν σημαδέψει τη ζωή μας και έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην ψυχή μας. Ιστορίες που επιβεβαιώνουν ότι, από όπου και αν είμαστε, οι μικρές και οι μεγάλες στιγμές που ζούμε έχουν την ίδια αξία.

Σύνθεση κειμένων – Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη
Πρωτότυπα κείμενα: Τζένη Αθανασιάδου, Μπακάρ Χουσεΐν ΑλΜπακάρ, Ευαγγελία Αραχωβίτη, Αμαλία Αρσένη, Μιχάλης Γεωργιάδης, Κυριακή Καζελίδου, Αναστασία Κονίδη, Μαρία Καραγιάννη, Άνια Λουκά, Μοντασάρ Μιζούνι, Μοχάμετ Μιρζάι, Μπάρτεκ Μποράσιεβιτς, Ευγένιος Μπουτίν, Γκρέις Νουάκε, Ειρήνη Οικονομίδου, Βασίλης Παγανόπουλος, Λουίζα Πορφύρη, Ντιμιτρίνα Πούεβα, Αθηνά Τζάνι, Ηλίας Κιάμα Τζογάνας, Βλαντισλάβ Τιέβσκι, Λορ Φαουά
Επιμέλεια κειμένων: Κοραλία Σωτηριάδου, Δημήτρης Κοκκώνης
Παίζουν οι ηθοποιοί και οι ερασιτέχνες: Μπακάρ Χουσεΐν ΑλΜπακάρ, Ευαγγελία Αραχωβίτη, Σοφία Διαλέτη, Γεράσιμος Ζαρκάδης, Χριστίνα Ζορμπά, Κυριακή Καζελίδου, Άνια Λουκά, Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Παγανόπουλος, Σβιτλάνα Παραμάνοβα, Λουίζα Πορφύρη, Ηλίας Κιάμα Τζογάνας και ο σκύλος Αντίν.
Μουσική επιμέλεια: Ευαγγελία Αραχωβίτη, Βασίλης Παγανόπουλος
Μουσικοί: Ευαγγελία Αραχωβίτη, Γιούλη Παπαβασιλείου, Θανάσης Σπέλας
Επιμέλεια κοστουμιών: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Ζορμπάς, Μιχάλης Τσικαλάκης
Σύμβουλοι: Κοραλία Σωτηριάδου, Νίκος Ζορμπάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Κυριακή Καζελίδου
Φωτογραφίες: Tolis Kapllani
Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Ελένη Κατσιαβού
Επιμέλεια Φωτογραφικής Έκθεσης: Χρήστος Πόνης
Επικοινωνία: Ιρένα Κωνσταντινίδου
Υποδοχή: Ελίνα Φυρστ, Μαρκέλλα Ζορμπά, Μπέτυ Παγανοπούλου

Η παράσταση Thats life έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 22 Ιουνίου και παίχτηκε έως τις 2 Ιουλίου σε ένα παλιό σπίτι στην Πλατεία Αυδή (Γιατράκου 2), στο Μεταξουργείο, έναν χώρο που κουβαλάει εικόνες από το πέρασμα του χρόνου. Βασική αρχή της ομάδας είναι ότι το θέατρο πρέπει να είναι προσιτό σε όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή οικονομικής κατάστασης, γι’ αυτό η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ


Οδηγίες πρόσβασης στο χώρο της παράστασης
THAT’S LIFE / VICE VERSA theater group

https://vimeo.com/174661489

Πρόγραμμα Παράστασης